Αυτό ήρθε και θα μείνει...

Σάββατο 14 Ιουλίου 2007

Σε εφαρμογή η απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση

*

Σε εφαρμογή τέθηκε από χθες Τρίτη η απόφαση του Νομάρχη Παύλου Βογιατζή – που δημοσίευσε χθες το «Ε» – στα πλαίσια της πρόσφατης συνεδρίασης του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου (ΣΝΟ), για απαγόρευση της κυκλοφορίας πολιτών σε όλα τα περιαστικά δάση. Η απαγόρευση θα ισχύσει μέχρι τις 20 Αυγούστου, ενώ για τους παραβάτες προβλέπονται ποινές.
*
Ειδικότερα, η απόφαση που δημοσιοποιήθηκε χθες από τη νομαρχία αναφέρει τα εξής: «Απαγορεύουμε την κυκλοφορία των οχημάτων και την παραμονή των εκδρομέων σε όλα περιαστικά δάση, δάση και “ευπαθείς” περιοχές της Νήσου Λέσβου, από σήμερα (σ.σ. χθες) 3 Ιουλίου μέχρι και 20 Αυγούστου 2007. Οι παραβάτες του μέτρου αυτού θα διώκονται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα». Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, εξαιρούνται κατόπιν σχετικής άδειας από την απαγόρευση αυτή αγροκτηνοτρόφοι, οι διαμένοντες στις περιοχές αυτές, το προσωπικό εργοληπτικών εταιρειών που εκτελούν έργα ή εργασίες. Την εφαρμογή της απόφασης αυτής θα παρακολουθούν οι κατά τόπους πυροσβεστικές υπηρεσίες, οι δασικές υπηρεσίες, οι αστυνομικές υπηρεσίες, ο στρατός, η Διεύθυνση Αγροτικής Ασφάλειας Ν.Α. Λέσβου, οι θυροφύλακες των κυνηγετικών συλλόγων, οι εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας και γενικά όλοι οι φορείς που συμμετέχουν σε εντεταλμένη υπηρεσία για την πρόληψη των δασοπυρκαγιών.
*
Εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", Φύλλο της 4 Ιουλίου 2007
*
Πως γίνεται ένας ποδηλάτης ή ένας δρομέας να βάλει φωτιά στο δάσος, δηλαδή σε ένα χώρο που αποτελεί για τον ίδιο, χώρο άθλησης, επιβίωσης, χαλάρωσης και τόσα άλλα; Μήπως απαγορεύουμε στους προστάτες των δασών να κυκλοφορούν σε αυτά, αφήνοντας τον δρόμο ανοιχτό σε άλλους;

1 σχόλιο:

Neuronion είπε...

Αντί η νομαρχία να προφυλάσει τα δάση από την φωτιά,... τελικά απαγορεύει την είσοδο πολιτών στα δάση. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί μας φωνάζουν γκασμάδες!